Центр європейської інформації в м. Хмельницький

Головна Про наш центр Анонси Новини Контакти Портал Мережі

Календар анонсів » Головна тема » Веб-конференція до Дня Європи 2014

Веб-конференція до Дня Європи 2014
В рамках відзначення Днів Європи 2014 у Хмельницькому ЦЄІ 23 квітня відбулася веб-конференція "Завершення процесу формування модерної нації як необхідної умови нашої належності до європейської цивілізації" зі Стариком Володимиром Петровичем, головою Українського Народного Дому в Чернівцях. Організатором веб-конференції виступав Український Народний Дім в Чернівцях.

До спілкування приєдналися громадськість Миколаївської, Кіровоградської та Хмельницької областей через веб-зв’язок.
В рамках заходу була надана можливість познайомитись із збіркою «Ще не вмерла Україна. 200 патріотичних і народних українських пісень на фортеп’ян» (упорядники Денис Січинський і Станіслав Людкевич, друге видання 1912 року), яка включила до себе найкращі зразки професійної творчості українських композиторів-класиків, зокрема арій та хорів з їхніх опер. Є тут й багато патріотичних та революційних пісень, які мовби оспівують події недавньої революції - «Сміло, брати», «Ви жертвою впали в нерівній борбі». Першою ж піснею, яка дала назву цілій збірці, є український національний гімн «Ще не вмерла Україна», який освячує боротьбу української нації за свою державність від часів перших визвольних змагань і аж до недавніх подій на Майдані.
Ця збірка є для нас цілком суголосна, засвідчуючи перебіг процесу формування української політичної нації, який розпочався на початку ХХ століття в Галичині і на Буковині, а завершується на початку ХХІ століття на Донбасі і на Слобожанщині. Впродовж цього кривавого століття в Україні всупереч усім перепонам народилася спільнота людей, для якої найвищою цінністю є існування соборної самостійної української держави - українська політична нація.

За сприяння Центру європейської інформації у Полтавській області та громадської організації Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» під егідою Мережі центрів європейської інформації України (http://ukrcei.org), за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» www.irf.ua. Партнерами проекту є Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», Інститут світової політики та img_941.jpg (38.28 Kb)img_951.jpg (31.21 Kb)
Розділ: Головна тема Переглядів: 545 | Розміщено: 5 травня 2014


 

Меню сайту




Радимо прочитати

Copyright © 2010 Центр європейської інформації в м. Хмельницький
 

Авторизація ...

Логін :
Пароль :