Центр європейської інформації в м. Хмельницький

Головна Про наш центр Анонси Новини Контакти Портал Мережі

Головна тема

Відкриття Клубу любителів книжок та європейського кіно "Книга в кадрі"

В Центрі європейської інформації відбулось відкриття нового клубу бібліотеки – Клубу любителів книжок та європейського кіно «Книга в кадрі».
Під час події присутніх проінформовано про ідею та мету клубу, графік та тематику зустрічей; ознайомлено зі Статутом клубу, що відображає цінності, обов’язки та правила спільноти, які допоможуть утримувати атмосферу відкритості, толерантності та взаєморозуміння. Відбулося знайомство з організаторами, активом клубу та зазначено, що клуб відкритий для молоді та всіх бажаючих.
Студенти Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка», Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та ліцеїсти Військового ліцею Державної прикордонної служби України обговорили прочитану книгу відомої англійської письменниці Агати Крісті «Вбивство в Східному експресі» та її екранізацію 2017 року. Під час відкритого мікрофону учасники клубу висловили свої враження від перегляду фільму, визначили відмінності між художнім твором та кінострічкою.
Учасникам події було запропоновано виставку та огляд літературних творів європейських авторів для наступних зустрічей.     » читати далі »

Зустріч любителів книжок та європейського кіно

У Хмельницькій ОУНБ відбулася чергова зустріч любителів книжок та європейського кіно із студентами Хмельницького політехнічного фахового коледжу НУ "Львівська політехніка", яка поєднала у собі дві форми мистецтва – літератури та кіно.
За рекомендаціями працівників бібліотеки студентською молоддю було прочитано книгу шведського блогера, журналіста і письменника Фредріка Бакмана «Ведмеже місто», екранізація якої відбулась у 2020 році під назвою "Ведмежий кут".
Новий бестселер Фредріка Бакмана «Ведмеже місто» у перекладі зі шведської Софії Волковецької – це історія про маленьке містечко Бьорнстад на півночі Швеції, яке на перший погляд здається досить спокійним, але насправді в ньому вирують пристрасті.
Присутні мали можливість поринути у світ слів і образів як у літературі, так і в кіно, і висловити свої враження та думки щодо відмінностей між книгою та фільмом.
Під час активного обговорення відмінностей студенти поділилися своїми враженнями та думками, розглянули, які аспекти та сюжетні лінії були відтворені у фільмі вірно до книги, а які були адаптовані чи змінені для великого екрану.
Такі події підсилюють апетит до літератури та кіно, а також розширюють культурний горизонт.
Наступна зустріч відбудеться в лютому після прочитання книги всесвітньовідомої англійської письменниці Агати Крісті «Вбивство у «Східному експресі», екранізації якої відбулись у 1974 та 2017 роках.
    » читати далі »

Зустріч любителів книжок та європейського кіно

У Хмельницькій ОУНБ відбулася чергова зустріч любителів книжок та європейського кіно із студентами Хмельницького політехнічного фахового коледжу НУ "Львівська політехніка", яка поєднала у собі дві форми мистецтва – літератури та кіно.
За рекомендаціями працівників бібліотеки студентська молодь виявила бажання прочитати книгу англійської письменниці Мері Енн Шеффер «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння», екранізація якої відбулась у 2018 році під назвою "Таємний клуб Гернсі любителів книг і пирогів з картопляного лушпиння.
Це дуже світлий і добрий роман про людей, які перейшовши всі жахи окупації і війни, не втратили своєї людяності. Про людей різних, але об'єднаних любов'ю до книжок. Герої тут згадують війну доволі часто, але вона показана не так жахливо, як то буває в романах про Другу Світову війну. Тут та війна виникає швидше як травматичний досвід людей, який вони вже змогли подолати. Це той тип книжок, який читаєш поволі, насолоджуючись кожною сторінкою. Це література надії. Актуальна і в наш такий непростий час.
Присутні мали можливість поринути у світ слів і образів як у літературі, так і в кіно, і висловити свої враження та думки щодо відмінностей між книгою та фільмом.
Під час обговорення студенти розглядали, які аспекти та сюжетні лінії були відтворені у фільмі вірно до книги, а які були адаптовані чи змінені для кінематографічного формату.
Такі заходи підсилюють апетит до літератури та кіно, а також розширюють культурний горизонт.     » читати далі »

Одна з шести фундаментальних цінностей людства

Міжнародний день толерантності – свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, сексуальної орієнтації, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.
Толерантність є однією з шести фундаментальних цінностей людства, поряд із свободою, рівністю, солідарністю, повагою до природи, загальним обов'язком, що закріплені в Декларації тисячоліття Організації Об'єднаних Націй (2020).
Толерантність була важливою для України ще до російського вторгнення. В нинішній воєнний час це питання особливо загострюється. На сучасному етапі розвитку українського суспільства виховання на ідеях толерантності набуло особливої актуальності
Вторгнення росії в Україну змінило ставлення людей один до одного. Війна згуртувала українців навколо спільної мети, проте як би це парадоксально не звучало, налагодження соціальних контактів одне з одним стало важчим. Адже кожен із людей нині має власну історію війни. Тому потрібно бути більш чутливими та обережними у спілкуванні як з військовими, так і з цивільними.
Збереження толерантності в умовах війни є складним завданням, але воно може змінити шлях до пізнання важливих цінностей, які допомагають людям спільно існувати у найскладніші часи.
Пропонуємо вашій увазі ресурси з фондів Хмельницької ОУНБ та мережі Інтернет (книги, статті, дослідження та інші матеріали), що присвячені темі толерантного ставлення людей в суспільстві : http://ounb.km.ua/vistavki/tolerantn/index.php .     » читати далі »

День народження ЄС

День народження Європейського Союзу є важливою подією в історії Європи та світу в цілому. Заснований на ідеї миру, співпраці та спільного процвітання, ЄС пройшов значний розвиток та став світовим актором у багатьох аспектах міжнародних відносин.
Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі бібліографічний список, який містить інформацію про літературу, в якій висвітлено історію заснування та розвитку Європейського Союзу, його стратегічне партнерство з Україною. Особлива увага приділяється взаємодії між ЄС і Україною з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну та підтримці, яку Європейський Союз надає Україні в боротьбі з російською агресією та в її прагненні зберегти суверенітет та територіальну цілісність.
Ознайомитись зі списком можна за посиланням: http://ounb.km.ua/vidanya/2023/2023_10_31_1_3.pdf     » читати далі »

Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Консультанти ЦЄІ виступили інформаційним партнером інтерактивної інформаційної години "Торгівля людьми – сучасний прояв рабства", що відбулась в бібліотеці до Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми для учнівської та студентської молоді міста.
Захід приурочений до обговорення актуальної теми торгівлі людьми, особливо в умовах війни. У зустрічі взяли участь представники Патрульної поліції Хмельницької області та Хмельницького міського центру соціальних служб управління праці та соціального захисту населення, які провели доповіді та презентації, де розповіли про ознаки торгівлі людьми, механізми захисту та допомогу жертвам.
Учасники події активно обговорювали питання даної тематики та ділилися своїми думками.
Під час зустрічі презентовано книжкову виставку "Людина – не товар!".     » читати далі »
reklamaterazwroclaw2.jpg (47.88 Kb)
Інформація: Нажаль, новин немає!

 

Меню сайту




Радимо прочитати

Останні публікації

Найбільш популярне

Проголоуйте

Яка європейська інформація Вас більше цікавить?

Культурно-освітня (218)
Суспільно - політична (13)
Можлівості працевлаштування (5)
Туризм, відпочинок, подорожі (253)

Календар публікацій на сайті

« Серпень 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Календар - архів

За підтримки:
Copyright © 2010 Центр європейської інформації в м. Хмельницький
 

Авторизація ...

Логін :
Пароль :